Forestillinger Fullt program Utvidet program
Pris
200kr Ordinær / 100kr student/honnør/kunstner/under 18
onsdag 5. juni 2024 - kl.18:00 Billetter

Inngang: 200 kr / 100 kr for student/honnør/kunstnere med medlemskap i kunstnerorganisasjon/medlemmer i kunstklubb/under 18 år/ ICOM medlemmer.

Billetten inkluderer inngang til alle utstillinger ved begge avdelinger ved Trondheim kunstmuseum (Bispegata og Gråmølna) Må benyttes innen 7 dager fra kjøpsdato.


Foredrag med Frida Forsgren – Den levende kroppen: Else Hagen og modernistisk dans

Else Hagen er en av de første kunstnerne i Norge som malte feministiske motiver. Hun maler jenter og kvinner som er seg selv, uten å posere for et mannlig blikk. Det er jenter som leker, kvinner som tørker håret, eller bare sitter i egne tanker. Kroppene er frie og lite tilgjorte. I dette foredraget diskuterer jeg hvordan Hagens motiver fra 1940- og 1950-tallet kan ses i sammenheng med modernistisk dans og tidens gymnastikkundervisning. Hagen var en ivrig danser hele livet og sier at hun studerte dans for «å kunne overføre sin viten om rytme og bevegelse til sin egen kunstart». Dansen åpnet også opp for en større bevegelsesfrihet for kvinnekroppen som vi ser i motiver som VenninnerFør stevnemøtet og Perleporten


Dans: SART av Kompani Trondheim

Kompani Trondheim er et dansekompani med base i Trondheim. Et gjennomgangstema i kompaniets produksjoner har vært tema som omhandler det å passe inn, det å bli sett, hvordan vi ses på av andre, og undersøkelsen av seg selv gjennom andres blikk. Med SART jobber kompaniet videre innenfor samme tema, denne gangen vinklet mot begrepet «femininitet». Med inspirasjon i de konkrete assosiasjonene og kanskje også forventningene knyttet til beskrivelsen feminin; mykhet, estetikk og det «skjønne» er SART en trio for tre kvinner. SART danses av Benedicte Schybaj, Martha Standal og Kine Kvarme, koreografi Martha Standal med medskapende dansere. 

I samarbeid med Trondheim Kunstmuseum viste Kompani Trondheim på lørdag 25. mai et utdrag fra koreografien SART under åpningen av museets utstilling Else Hagen «Mellom mennesker». Kunstneren Else Hagen var selv en ivrig danser hele livet gjennom. Hun danset bla hos Gerd Kjølaas og sa selv at hun studerte dans for «å kunne overføre sin viten om rytme og bevegelse til sin egen kunstart».