Dansefilm Fullt program Kurs og samtaler Multiplié dansefestival
Sted
Cinemateket
Lengde
90 min.
lørdag 14. april 2018 - kl.17:30

Dansefilm er en hybrid kunstform hvor dans og film møtes og skaper muligheter for store variasjoner i sjangre, former og koreografiske uttrykk.

Med hjelp av digitalisering og stadig teknologisk utvikling fortsetter kunstformen kontinuerlig å utvikle og redefinere seg. Interessen for kunstformen har spredt seg de siste årene, men begrepet er fremdeles ukjent for mange. Hva dekker egentlig betegnelsen dansefilm?

Med bruk av filmklipp fra 1890-årene til 2018s 60secondsdance filmsnutter, vil dansefilmskaper og kurator Maia Elisabeth Sørensen gi oss en kort introduksjon til hennes forståelse av kunstformen.

Om Maia Elisabeth Sørensen

Sørensen er utdannet ved Martha Graham School of Contemporary Dance i NY, hvor hun fordypet seg i koreografi. Hun har siden spesialisert seg i dansefilm, både som regissør/ koreograf, klipper og utøver. Hun har også virket som kurator for ScreenMoves/Dansehallerne. Sørensen vant i 2014 ”New Creator/Innovation Prize” for Det Skal Danses Væk ved den internasjonale dansefilmkonkurransen IDILL. Hennes dansefilm Satelit vant i kategorien ”Best Experiment” ved Ekko Shortlist Awards 2014. Ved siden av sitt eget kunstneriske arbeid jobber Sørensen også som dansefilmkonsulent.