Dansefilm Forestillinger Fullt program Multiplié dansefestival
Pris
50 kr
Sted
Kunsthall Trondheim
Lengde
2 timer
onsdag 11. april 2018 - kl.16:00
torsdag 12. april 2018 - kl.16:00
fredag 13. april 2018 - kl.16:00
lørdag 14. april 2018 - kl.11:30

Filmverket Spirit Labour (2016), av Hugo Glendinning og Adrian Heathfield, følger skulptøren og performancekunstneren Janine Antonis kunstneriske praksis: hennes samarbeid og samtaler med koreografen Anna Halprin, og med den franske forfatteren og filosofen Hélène Cixous. Sentrale spørsmål i verket er: hva slags arbeid ligger i det å arbeide sammen med andre kropper, deres bevegelser, uttrykk og påvirkning, og i det å dedikere sitt livsarbeid til annetheten disse relasjonene frembringer? Spirit Labour har varighet på 41 minutter.

Verket er kuratert av Kunsthall Trondheim.

Medvirkende

Adrian Heathfield er kurator og forfatter, og arbeider hovedsakelig med live art, performance og dans. Han har medkuratert Live Culture (Tate Modern 2003), Performance matters (2009–2014) og en rekke andre prosjekter i flere europeiske byer i løpet av de siste 15 årene. Heathfield er med i kollektivet freethought (med Irit Rogoff, Stefano Harney, Massimilliano Mollona, Louis Moreno og Nora Sternfeld) som kuraterte et program med utstillinger, fora for samtale, filmvisninger, publikasjoner og bestillingsverk i Bergen Assembly, september 2016. Heathfield er professor i performance og visuell kultur ved University of Roehampton i London.

Hugo Glendinning er fotograf som arbeider i innenfor kulturelle industrier fra samarbeid innenfor det visuelle kunstfeltet med video og fotografi, til produksjon og dokumentasjon innenfor performance. Glendinning har arbeidet med de mest ledende teaterne og dansekompaniene i Storbritannia, og hans arbeider har blitt publisert og utstilt internasjonalt.

Skikkelser presentert i filmverket: Janine Antoni, Anna Halprin, Hélène Cixous
Ledet og redigert av: Hugo Glendinning og Adrian Heathfield
Originalmusikk og fiolin av: Aisha Orazbayeva
George Philipp Telemann, Fantasia No. 10 for Violin Solo, Largo,
Framført av: Aisha Orazbayeva
Stemme: Sophie Gueydon
Kamera: Hugo Glendinning
Tekst: Adrian Heathfield